MARY-KATE OLSEN
Picture

MARY-KATE OLSEN

Mary-Kate Olsen, född 13 juni 1986, är en amerikansk skådespelare. Hon blev tillsammans med sintvillingsyster Ashley Olsen känd som Michelle Tanner i tv-serien Huset Fullt. Sen dess har tvillingarna gett ut filmer, böcker, smink, kläder och en massa annat i deras gemensamma företag Dualstar Entertainment Group. Företaget har kontor i Los Angeles, London och New York. Tvillingarna tog själva över företaget helt och hållet i januari 2005. De senare åren har tvillingarna gått lite skilda vägar.

BIOGRAFI

Sedan de började på universitet i New York har tvillingarna blivit mer och mer affärsinriktade och de drar in pengar på många sätt. Numera har tvillingarna också två klädesmärken, The Row och Elizabeth and James. Inom filmbranschen har Mary-Kate varit ganska aktiv jämfört med sin syster. Sedann hon gjorde New York Minute har hon medverkat i filmen The Wackness. Hon har också gästspelat i Weeds och Samantha who?.

MARY-KATE I MODEVÄRLDEN

Både Mary-Kate och Ashley har haft stylister sedan de var små. Som barn fick de oftast ha likadana kläder när de gjorde olika framträdanden. På fritden hade de dock väldigt olika klädstil. Mary-Kate tyckte mycket om sport och hade gärna på sig jeans, medan Ashley hellre klädde upp sig och satte på sig smink. Med åren utvecklades Mary-Kates stil och när hon var 18 blev hon känd för sin bohemiska stil. Hon har sagt att hon inte har någon stylist.

Mary-Kate och Ashley började designa kläder år 2006. Först avslöjade de att de skapat The Row som är en dyr modekollektion för både killar och tjejer som lanserades i London. 2009 hade de fortfarande endast 30 arbetare. Den sista maj 2007 hade de skapat en ny linje som fick heta Elizabeth and James, upkallat efter deras syskon. Till skillnad från The Row skulle den säljas i USA och vara billigare. År 2008 tillkännagav de att det skulle komma en herrkollektion i både The Row och Elizabeth and James. Elizabeth and James har även lanserat skor och smycken.

Den 26 oktober 2009 berättade tvillingarna att de skapat en tredje linje som skulle heta Olsenboye och passa för tonåringar. De har bland annat skor, väskor och kläder och säljs på JC Penney. Detta skulle vara betydligt billigare än de två första. Här kostar till exempel en t-shirt 15 dollar medan en t-shirt från The Row kostar 250 dollar.